Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

20 nov. 2013

PRAJITURA CU MERE A LUI OMI


Reteta aceasta este primita de la soacra mea, care mi-a spus ca si ea la rindul ei o are de la soacra ei…
Dar nu acesta este punctul ci faptul ca este foarte buna.Mai ales daca merele sint putin acrisoare si fainoase…mhhhhhhhhh o delicatese!
Baietii mei mi-au spus sa nu mai tot experimentez cu prajitura cu mere ci sa  folosesc numai acesta reteta.
Sper sa ma pot abtine :-), de la experimente bineinteles :-)))
Mereu ma avrnturez si experimentez cu mult sau uneori chiar mai putin succes, dar asa sint eu, nu prea ma pot abtine…Dar nu mai lungesc ci scriu rapid reteta...
INGREDIENTE UMPLUTURA:
- 1,1/2 kg mere acrisoare si fainoase
- 100g zahar
- 100g pesmet
- 50 ca unt
*- 1-2 ls zeama de lamiie in cazul in care merele nu sint prea acrisoare*
MOD PREPARARE:
Merele se curata de coaja.Jumatate din ele se pun la fiert cu 1ls apa sau zeama de lamiie si zaharul.Cealalta jumatate se taie in bucatele marunte.
Untul se pune intr-o tigaie la incins si in el se prajeste pesmetul puntin.ATENTIE sa nu prinda culare!
Toate ingredientele pentru umplutura se amesteca bine impreuna si se lasa deoparte sa se racesca complet, iar intr-e timp s eprepara aluatul.
INGREDIENTE ALUAT – 2 blaturi:
- 550 - 600g faina
- 15 g. praf copt,
- 1/2 lc sare
- 125g zahar de pref. pudra
- 200g unt
- 2 galbenusuri
- 100g lapte
- 1 lamiie – coaja
- 2ls smintina lichida
MOD PREPARARE:
Faina se amesteca cu sarea si praful de copt.
Untul  se mixeaza cu zaharul pina devin omogene, se adaoga coaja de lamiie galbenusurile si laptele alternativ cu amestecul de faina.In final aluatul se framinta putin cu mina, pentru a deveni compact.Se pune intr-o punga sau folieded nailon si se lasa ca 30 min. la rece.
Dupa aceea aluatul se imparte in doua parti egale care se intind cu ajutorul a doua coli de hirtie de copt.
Cu ajutorul colii se aseaza primul blat in tava de copt peste care se aseaza umplutura de mere racita.
Se acopera cu al doilea blat care la fel cu ajutorul colii de hirtie se aseaza peste umplutura.
Prajitura asezata in tava se unge cu smintina lichida si se impunge din loc in loc cu ajutorul unei furculite si se introduce la copt pentru ca. 30-35 kin. la 200°C.
Dupa coacere se lasa la racit in tava ca. 15 min. dupa care se scoate pe un gratar de bucatarie si se lasa sa se racesca complet.
Se portioneaza si inainte de servire se pudreaza cu zahar pudra si eventual cine doreste poate servii cu o portie de frisca.

Niciun comentariu:

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (44) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate