Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

24 nov. 2008

SPAGHETTI BOLOGNESE


Prietena mea draga Ana L. mi-a recomandat o reteta personala de Spaghetti Bolognese.
Si cum eu stiu ca este o bucatareasa desavirsita, am primit si pus in practica acesta minunata reteta, de nenumarate ori.
Si cu acordul ei, o sa o postez si la mine pe Blog.
De aceea draga mea buna prietena ANA, doresc din suflet ,sa-ti spun un calduros
!!!!!
INGREDIENTE:
- 400g carne tocata de vita
- 400g carne tocata de porc
- 2-3 ls ulei de masline
- 1 ceapa marisoara
- 1/4 radacina de telina
- 1 morcov mare
- 2-3 catei usturoi
- 2 -3 frunze de dafin
- ceva Rosmarin/1 crenguta
- 2 conserve a 800ml de rosii in bulion-lunguiete. de buna calitate
- sare+ piper
MOD PREPARARE:
Ceapa , telina, morcovul si usturoiul se curata.
Ceapa se taie marunt,telina si morcovul se razalesc pe razatoarea cu gauri mici.Usturoiul ori se trece prin presa ori se taie si el marunt.
Intr-o oala incapatoare se prajesc cele 800g carne tocata in cele 2-3 ls ulei de masline incins.
Se prajesc amestecind din cind in cind, pina ce apa a scazut si carnea primeste ceva culoare.
Se adaoga ceapa si la fel se lasa sa se prajeasca bine(eu la acesta faza si la acesta cantitate si 1ls zahar)amestecind din cind in cind.
In continuare se adaoga morcovul ,telina si usturoiul,lasindul-e sa se innabuseasca/distuie bine.Se sareaza si pipereaza putin dupa acere se adaoga cinservele de rosii in bulion,care in prealabil se mixeapa la blender pina devin ca un bulion,sau se taie marunt.
Eu am gasit conserve cu rosii taiate marunt cu gust de usturoi.De aceea am folosit o parte din aceste conserve si cele intregi din bulion le-am maruntit cu cutitul.
Deci se adaoga bulionul,frunzele de dafin si rosmarinul sau 1 crenguta de rosmarin si se lasa sa fiarba totul la foc mic cu capac ,amestecind din cind in cind ca. 3-4 ore.
Ana mi-a spus ca, cu cit fierbe mai domol si mai mult cu atit devine sosul mai bun.
Si are drepatate!
Din acesta cantitate de carne iese ceva sos de aceea de multe ori fac un aluat de pizza si fac si Pizzabaguette~Bolognese cu el(vezi Foto).
Deci draga mea Ana,inca odata miii de multumiri,ai avut dreptate,. esre o reteta minunata, mai ales daca ingredientele sint de calitate!!!




Niciun comentariu:

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (44) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate