Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

3 mai 2010

PULPE DE PASARE LA CUPTOR CU GARNITUTRA DE CARTOFI(a la Laura S.)















O reteta usoara si gustoasa!
INGREDIENTE(cant. este in functie de nr. pers.):
- pulpe de pasare
- cartofi
- condimente (sare, piper, boia, curry, usturoi, coreandru, …..fiecare ce doreste)
- 5-6ls ulei/untura…
MOD PREPARARE:
Se incinge cuptorul la 200°C.
Cartofii se curata de coaja , se spala si se pun in apa.
(Cartofii daca arata bine si doriti, se pot lasa in coaja.Cartofii “noi” sint in coaja f. buni. si din punct de vedere al sanatatii si “digestivi”.)
Carnea la fel se spala, se zvinta si se condimenteaza dupa gustul personal.
Intr-o tigaie se incinge bine grasimea folosita(de preferinta ulei de masline) sis  eprajesc pe toate partile pulpele d epasare.Se scot si se pun deoparte.
in grasimea ramasa se pun cartofii zvintati bine si injumatatoti sau taiati in sferturi.
Cartofii se amesteca in grasimea ramasa pe toate partile si se condimenteaza, dupa care se pun intr-o tava se se introduc in cuptorul incins in prealabil.
Pe gratarul de cuptor, deasupra cartofilor, se pun pulpele de pui cu partea inferioara deasupra.
Se lasa la cuptor ca 30-40 min, pina prind culoare.Eventual cu o pensula se pot unge deasupra cu grasimea lasa in tava cu cartofii.
Dupa ce au trecut max. 40 min.pulpele se intorc si cartofii la fel si se mai lasa ca 30-40 min.
Pulpele sint cu siguranta gata , atunci cind cu ajutorul a doua furculite, se incerca sa se desprinda carnea de pe oase, iar acesta se desprinde , chiar cade.
Spre final, daca se doreste se poate lasa citeva minute, ca pulpele sa se grileze, folosind functiunea de “GRIL” a cuptorului.
In felul acesta pielea de deasupra devine frumos aurie si crocanta.























Spor la gatit si pofta buna va urez!

Niciun comentariu:

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (44) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate