Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

20 mai 2014

PIINE DE CASA CU ZER


Este o piine aromata cu un miez moale si elastic.
Pentru ca,  mi-am facut o priza buna la un taran din apropiere si primesc direct livrat acasa de doua ori pe saptamina lapte proaspat de vacuta, am trecut si la prepararea de brinzeturi.
E drept sint inca incepatoare, dar ideea cu brinza pare bine primita de membrii familiei, este cu siguranta mult mai sanatoasa decit cea industriala, doar ca zerul este partea care imi da de cap.Este produsul secundar care ramine de la prepararea brinzei si nu este de lasat din sema, deoarece este foarte sanatos.
Deci dupa cum se vede, am preparat acesta reteta care a iesit foarte buna!
Dar se pot prepara si bauturi cu fructe, sau se poate folosi la ciorbe…deci totusi nu este asa de greu de a gasi metode de a-l folosi.
Acum gata cu palavrageala, trec la fapte concrete.
Aici reteta de piine, din care am preparat 3 piini, iar doua din ele dupa ca. 7 ore dupa coacere, le-am pus la congelator.Deci pe acesta cale, cu congelatul, economisesc si ceva curent electric si timp…
INGREDIENTE ALUAT :
- 1300g faina alba de griu pentru panificatie (A-W700 sau D-W550)
- 400g faina de secara (la mine A-R960)
- 200g drojdie naturala (Hydratiunea 100%)-aici reteta - DROJDIE NATURALA
- 2 g drojdie uscata
.- 1300g zer
- 40g sare
MOD PREPARARE:
Ingredientele de mai sus se pun in recipentul in care se malaxeaza aluatul in ordinea mai sus enumerata.
Indata ce ingredientele s-au omogenizat, procesul de malaxare se intrerupe pentru ca 10-15 min. si se lasa sa odihneasca(autoliza)…
Dupa pauza se continua malaxarea inca ca. 5 min. dup care aluatul se scoate pe masa de lucru infainata, se intinde, impacheteaza, ifaineaza si se pune in recipentul de dospire.
De ca. 4 ori la intrvale de ca. 30 min. se scoate pe masa de lucru se intinde si impacheteza, in asa fel incit, cit mai mult aer sa intre in aluat.
In acest timp aluatul trebuie sa primeasca volum, adica trebuie sa se observe ca dospeste.
Daca eventual temperatura camerei este mai scazuta, clar aluatul creste mai greu.Dar nu e nici o mproblema.Se lasa aluatul la temp. camerei pina se vede ca, volumul creste.
Daca se observa ca volumul creste, recipentul acoperit cu o punga de nailon se pune la frigider peste noapte.(eu l-am scos pe terasa)
A doua zi in cursul zilei, cind are fiecare timp, se scoate de la frigider pe masa infainata, se imparte in doua, trei sau patru… fiecare cum doreste sa aiva produsul.
Cu degetele usor sa nu stricam structura aluatului, se formeaza piinile dupa dorinta si se pun la dospit cu incheietura in sus.
Cind volumul aluatului a crescut vizibil, se incinge cuptorul la 230°C, impreuna cu tava in/pe care se coace piinea.Cind cuptorul a atins temperatura programata, se scoate tava, se rastoarna pe ea piinea, se cresteaza deasupra si se introduce in cuptor, in care se arunca ca. 30g apa rece.
Se coace ca. 10 min. dupa care se reduce temperatura la 200°C si dupa ca .20 min se deschide usa cuptorului citeva secunde pentru a iesi surplusul de umeditate si se coace piinea mai departe ca 30 min.Depinde de greutatea/grosimea pinii din cuptor.
Cind piinea a primit o cumoare aurie/bruna inchisa si daca se bate cu degetul pe dosul ei, si acesta suna a gol, inseamna ca piinea este coapta.
Pentru cine incearca doresc spor la preparat si savoare deplina!!!
Incercarea merita!


Niciun comentariu:

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (44) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate