Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

27 mar. 2017

Tort inimioara cu bananae

 
Cu ocaziua zilei de nastere a fiului meu, am avut de preparat la dorinta sarbatoritului acest “minunat” tort cu banane.
Zic “minunat”, deoarece l-am preparat doar din produse “bio” si mai ales cu banane bine coapte, cu o coaja minunata galbena si inainte cu o zii, in asa fel incit peste noapte, toate aromele sa se raspindeasca…va spun , a doua zii acest tort a fost o “surpriza” in ceea ce priveste gustul…...
INGREDIENTE-blat:
- 6 oua
- 6 ls apa fierbinte
- 200g zahar
- 1 pac.zahar vaniliat
- 100g faina
- 100g amidon alimentar
- 25g kakao pt.patiserie
- 1 lc praf copt
- ca.8-10 banane potrivite
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
- 250g lapte cald
- 2ls nutella
~~~TIP:~~~
*Pentru un blat alb, cant. de cacao se poate inlocui cu faina sau amidon alimentar.
MOD PREPARARE:
Faina se amesteca cu cacaoa si praful de copt-
Ouale se mixeara (ca. 10-15 min.)cu zaharul si zaharul vaniliat pina cind masa devine cit mai voluminoansa, spumoasa si la culoare foarte deschisa.Se adaoga cele 6 ls apa fierbinte si la sfirsit se cerne deasupra amestecul de faina si cu o lingura/paleta se amestaca totul de jos in sus, in asa fel incit masa sa ramina spumoasa si aerata.
Masa obtinuta se toarna in forma dorita , in prealabil unsa si infainata si se coace la 175°C, ca. 25-30 min.
*Pentru siguranta - proba cu scobitoarea.*
Dupa coacere se lasa ca. 5 min.in forma, dupa care se rastoarna pe un gratar de bucatarie.
Blatul se taie pentru a fii umplut doar cind acesta este complet racit sau cel mai bine a doua zii si se insiropeaza cu amestecul de lapte cald in care s-a dizolvat nutella.
INGREDIENTE-crema:
- 600g smintina lichida pentru frisca
- 2 pac. intaritor de frisca
- 1 pac. zahar vaniliat
- 50g zahar
MOD PREPARARE:
Frisca se mixeaza ca 30 secunde si se adaoga intaritorul de frisca.Se mixeaza pina cind se observa ca. se intarsete si se adaoga zaharul si zaharul vaniliat si se mixeaza in continuare pina cind aceasta NU mai curge.
peste blatul de tort de la baza se aseaza bananele care, s-au taiat putin in ugime, pentru a avea o stabilitate bai buna si daca se doreste , inainte de a aeza bananele peste blat, acesta sa se unga cu marmelada in prealabin incalzita.
Marmelada are functiunea de a stabiliza bananele pe blatul de tort.
Peste banane se toarta 3/4 din cant de frisica si deasupra se aseaza al doilea blat de tort, cel cu suprafata perfect neteda.
INGREDIENTE-glasura:
- 200ml frisca lichida
- 150g ciocolata de care se doreste
DECOR:
- ceva alune/migdale zdrobite/fulgi de cocos, de ciocolata… ce se doreste
MOD PREPARARE:
Smintina se incalzeste si in ea se topeste ciocolata si cu o lingura incepund din mijloc spre exterior se toarna glasura peste tort, in asa fel incit sa cuprinda si peretii tortului.
Pentru sa nu fim risipitori, este bine ca, sub tortul care este asezat pe gratarul de bucatarie, sa se pregatesca o folie de nailon si glazura cursa pe folie sa fie refolosita, de ex. cum a facut eu la decorare…
Dupa glasare se pune tortul min. 30 min. la rece si marginile tortului se decoresza cu alune/migale zdrobite, cocos sau ce se doreste(in foto. cu migdale zdrobite) cu restul fristei si restul glasurei se decoreaza tortul dupa dorinta.
Cine se lanseaza in preparate, doresc spor la treaba si savoare deplina!!!


Niciun comentariu:

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (44) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate