27 apr. 2017

Prajitura Somloi a la Laura S.

De ce a la Laura S.?
Pentru ca, am ajustat-o dupa dorinta personala!
INGREDIENTE -CREMA DE VANILIE:
- 1 l lapte
- 120g praf budinca vanilie
- 225g zahar
- esenta rom
- 4 oua
- 100g unt
- 2 plicuri zahar vaniliat sau esenta sau si mai bun este maduva de la un baton de vanilie
MOD PREPARARE:
Laptele se mixeaza cu toate ingredientele in afara de unt si s epun la fiert amestecind mereu sa nu se prinda de find pina ce totul devine precum o crema.Se trage de pe foc, se acopera direct deasupra budincii cu o folie de nailon alimentara si se lasa sa se racesca.Cind este doar calduta se mixeata cu untul care are temp.camerei si se lasa totul la rece, pina ce se asambleaza blaturile.
Eventual in acest moment, se amesteca in crema nuci macinate, eventual macinate NU prea marunt si la dorinta in prealabil prajita.
INGREDIENTE – BLATURI:
INGREDIENTE BLAT –I-:
- 3 oua
- 100g zahar
- 1 priza sare
- 3ls apa fierbinte
- 100g faina
- 1/2 lc. praf copt
- 1 pac. zahar vaniliat
INGREDIENTE BLAT-II-:
- 3 oua
- 100g zahar
- 1 priza sare
- 3ls apa fierbinte
- 75g faina
- 100g nuca macinata
- 1/2 lc praf copt
INGREDIENTE BLAT –III-:
- 3 oua
- 100g zahar
- 1 priza sare
- 75g faina
- 25g cacao pentru patiserie
- 1/2 lc praf copt
~~~~~~~~~~~~~
- 300ml sirop de zahar ars amestecat cu rom
- glasura de ciocolata
(reteta este luata de aici:TORT SACHER)
MOD PREPARARE:
Toate 3 blaturile se prepara si coace fiecare in parte dupa descrierea de mai jos;
Zaharul se mixeaza cu cele 3 oua si apa fierbinte pina cind totul a devenit o spuma cu un volum vizibil crescut.
Restul de ingrediente  uscate se cintaresc si se amesteca impreuna dupa care se cern pe ste masa de spuma, iar cu o paleta se amesteca in masa de spuma din oua si zahar.
Totul se toarna in tava de copt captusita cu hirtie de copt si se coace la 180°C ca 12-15 min.Depinde de cum coace cuptorul.
Blaturile coapte se lasa la racit, dupa care se  insiropeaza fiecare si se asambleaza cu crema….
REMARCI:
  • Peste crema dintr-e blaturi sau chiar mai bine in crema se pot adaouga nuci macinate mai mare si eventual putin prajita.
  • Eu am presarat doar peste crema ceva nuca macinata, dar a fost prea putina.(Dupa fapta, realizam in general cum se poate mai bine Smile)
  • Zaharul pentru siropul de zahar ars NU se arde de culoare inchisa ci “numai” atit cit sa prinda culoare.
  • Daca se doreste si la servire sos de ciocolata, glasurei ramase de la glasarese poate afouga ceva lapte si rom si voila, sosul este perfect…
 
Trimiteți un comentariu
Print Friendly and PDF

Was du nicht willst, dass man dir tu', das füg' auch keinem andern zu.
/
Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face.

INDEX POSTARI

~ 30 SEPTEMBRIE ~ (1) ALUATURI UNIVERSALE (6) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (3) APERITIVE (33) AROME DULCI (1) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AUSTRIACA (42) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA UNGUREASCA (4) CONCURSURI (1) CRACIUN / WEINACHTEN 2008~FURSECURI / PLÄTZCHEN (13) CRACIUN / WEINACHTEN 2009~FURSECURI / PLÄTZCHEN (6) CRACIUN / WEINACHTEN 2010~FURSECURI / PLÄTZCHEN (7) CRACIUN / WEINACHTEN 2011~FURSECURI / PLÄTZCHEN (4) Craciun....) (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~IPATISERIE (1) DULCIURI (226) DULCIURI-reload (10) FURSECURI/BISCUITI (19) GARNITURI (17) GEMURI SI MARMELADE (3) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (3) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (6) MUFFINS ~ CO. (5) PRAJITURI (34) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (20) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (10) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (18) PREPARATE cu/din FRUCTE (12) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (68) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE cu/din SOJA/TOFU (1) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (82) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (16) Retete ©opyright by Laura S. (27) SALATE (9) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) TORTURI (5) una~alta (6) Urari de Sarbatori(Pasti (1)

Persoane interesate