Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

10 mai 2017

CHEC TIGRU DIN ALBUSURI DE OU


Acesta reteta si mai ales “ideea”o am de la suroara mea draga Sidy si care la rindul ei o are de la alta D-na priceputa la bucatarie si uite asa lantul migrarii retetei merge mai departe…De aceea in acest loc doresc, prietenei/surioarei mele dragi Sidy si celorlalte bucatarese sa-mi manifestez multumirea pentru reteta si foto!!!!
Reteta este putin deviata de la originalul scris de surioara mea Sidy aici; CHEC TIGRAT, deoarece eu am avut mult mai mult albus si cum in trecut am mai preparat un chec din albusuri  CHEC DIN ALBUS DE OU by Laura S., retetele le-am combinat/adaptat putin 😀
INGREDIENTE:
- 250g albus de ou
- 250 g zahar
- 150 g faina
- 10g praf copt
- 125g ulei
- 1 lingurita turmenic sau putin sofran
- 20g cacao patiserie (eu am ras si ceva ciocolata ca.20g)
+ 1 lingura cacao
- 2 esente la alegere
(eu am folosit coaja a 2 lamii si 4ls rom)
MOD PREPARARE:

Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne.
Albusul de ou se bate spuma cu o priza de sare si cind spuma este destul de tare se adaoga zaharul in ploaie si se mixeaza pina cind spuma NU mai curge.In continuare se mixeaza uleiul pus treptat precum la maioneza.
In final se adaoga faina cernuta impreuna cu praful de copt si se amesteca cu o paleta de sus in jos in asa fel incit masa de aluat sa ramina aerata.
Cuptorul se incinge la 180°C.
Aceasta masa se imparte in 3 parti egale.
Una se lasa alba si se amesteca cu rom.
In a doua se amesteca Turmeric/Safran si coaja de la 2 lamii.
In a treia parte se amesteca cacaoa de patiserie si eventual ceva ciocolata rasa.
O forma de chec sau o forma la alegere se unge cu unt/ulei si se tapeteaza cu faina de pref. grisata si cu o lingura sau cu ajutorul a trei pungi de nailon sau cornete de dresat se traseaza dungi de aluat, alternativ o culoare dupa alta, in asa fel incit la taiere culorile sa apara precum un mozaic si dupa fiecare dunga trasata se presara deasupra cu o sita mica, cacao.Acest procedeu se reaia pina cind aluatul a ajuns in forma de coacere in totalitate.
* Cacaoa presara intr-e culorile de aluat are rolul de a impiedica amestecul de culori in timpul coacerii.
* Este bine de stiut ca, liniile de aluat sa se dreseze cit mai groase,(eu le-am dresat pre subtiri) pentru ca Checul sa primeasca o infatisare optica cit mai clara….(vezi diferenta intr-e checul meu si cel a-l surioarei mele Sydi)…
Checul astfel pregatit se introduce in cuptorul deja incins, pentru ca. 35-40 min.
* De indicat, proba cu scobitoarea, deoarece nu toate cuptoarele coc la fel.
Dupa copt, checul se lasa la racit ca. 10 moin in tava, dupa care se scoate pe un gratar de bucatarie.
Se pudreaza cu zahar, sau se glaseaza cu gazuri la dorinta.
Pentru cine doreste sa puna in practica doresc;
Spor la preparat si savoare deplina!

Niciun comentariu:

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (44) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate