Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

26 sept. 2017

Piine cu faina de griu, orez si teff


Si aceasta piine s-a dóvedit a fii foarte faina.
Cu o coaja crocanta si un miez moale si elastic.
Din pacate eu nu am avut destula rabdare cu dospitul, dar daca cu 1 ora dospea mai mult cu siguranta porii erau mai mari.
Dar si asa , sint super impacata cu rezultatul!😊(vezi foto)
INGREDIENTE:
- 1800g faina alba de griu de brutarie
- 100g  FAINA DE OREZ
- 100g faina de FAINA DE TEFF
- 1260g apa
- 2g drojdie proaspata (daca se doreste- scurteaza putin timpul de dospire)
- 200g drojdie naturala
- 50g sare
MOD PPREPARARE:
Drojdia naturala improspatata cu o zi inainte, se amesteca cu apa, , daca se doreste si cele 2 g drojdie proaspata, sortimentele de faina si in final sarea.
Totul se malaxeaza in asa fel incit aluatul sa se desprinda de perstii vasului si sa fie elastic.
Eventual se mai adaoga cit-va stropi de apa, daca aluatul este prea virtos.Se ai intimpla, atunci cind faina are o umiditate foarte scazuta.
Astfel aluatul preparat se acopera si se lasa la temp. camerei 30 min.
Ori se intinde si impacheteaza dorect in recipientul care dospeste, ori se scoate pe masa de lucru.
Se acopera dinou si se las ala dospit inca 30 min. si la fel se mai intinde si impacheteaza odata.
Acum se acopera si se lasa peste noapte in camara, pe terasa, deci intr-un loc racoros, dar nu frigiderul.
*Se poate pune si la frigider, dar trebuie tinut cont ca , dospeste muuult mai incet.
A doua zii de dimineata se scoate pe masa de lucru si la fel se intinde si impacheteza de 2 ori la interval de 30min.
Dupa ultimele 30 min. aluatul se imparte si modeleaza in forma dorita si se lasa la dospit pina ce volumul aproape ca se dubleaza.
*Alauatul atinge maturizarea dospirii atunci cind, se apasa cu degetul pe aluat si acesta isi revine foarte greu a forma initiala.
Cuptorul se incnge la 250°C , aluatul se cresteaza cu un cutit/lama bine ascutit si trecut prin faina si se introduce in cuptor.
Dupa ca, 10 min se reduce temperatura la 220°C si se coace pina prinde gadul de culoare dorit si daca se ciocaneste cu degetul pe dosul piini , acesta trebuie sa sune a gol.
Eu am impartit alatul in 2 si fiecare piine am copt-o ca 40 min.
Pentru cine probeaza, spor la preparat si savoare deplina!!!

Niciun comentariu:

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (44) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate